SAINT HILAIRE - Rosé de Provence, 75 cl.

11,50 €

Omschrijving

Château Saint Hilaire

Château Saint Hilaire verhuisde in 2014 naar een heel bijzonder, modern nieuw onderkomen. Wijnmaker Yves Lapierre runt, samen met zijn broer Bruno, het domein met hun prachtige wijngaarden in de Aix en Provence. Hier zijn de mooie oude wijnstokken en eeuwenoude olijfbomen te vinden. Deze familie heeft maar één passie: prachtige wijn maken. Het plezier dat zij beleven aan het maken van deze wijn proef je erin terug.

Château Saint Hilaire werkt volledig volgens de principes van de biologisch landbouw. De wijn wordt exclusief van blauwe druiven gemaakt en door de schilletjes van deze druiven een paar uur mee te laten weken in hun sap, ontstaat de welbekende zacht roze kleur. 
Degustatieverslag

Heerlijke rosé uit de Provence met een zeer expressieve neus zoals pompelmoes, abrikoos en perzik. Frisse mooie zure met wat citrus en agrum in de mond. Het rode fruit komt vooral in de afdronk. Te schenken als aperitief. Lekker te combineren met salades, lichte visgerechten zowel koud als warm, maar vergeet ook zeker de Aziatische keuken niet. Ook beschikbaar in 150cl (Magnum) en 300cl (Jeroboam).

Jaartal
No
Inhoud
75 cl.
Land
Frankrijk
Regio
-
AOC
IGP
Druif
Cabernet Sauvignon, Grenache, Syrah