Jos Appermont, wijnman in hart en nieren

UPDATE: sinds midden augustus 2022 is Wijnen Jos Appermont overgenomen door Modi Group BV, Wijnen Appermont, Didier Mooris.  
Een mooi gamma, kwaliteit en advies blijven de rode draad doorheen het wijnverhaal. ongeacht of u een particuliere wijnliefhebber bent, een horeca zaak hebt of bedrijfsleider bent op zoek naar het perfecte relatiegeschenk, bij Wijnen Appermont bent u steeds WELKOM.

Jos Appermont zegt:

Mijn verhaal is even simpel als van het genieten van een goed glas wijn. Wijn loopt als een rode draad doorheen mijn leven en werd me met de paplepel ingegeven. De passie ontwikkelde zich reeds in mijn kindertijd toen we op zondag mochten 'meeproeven' van de Saint-Emilion en andere wijnen die mijn ouders meebrachten van hun wijnreisjes. Zelfs op internaat toen ik misdienaar werd, zonder godsdienstige motieven evenwel, kon ik het niet laten af en toe in de “catacomben” stiekem aan de wijn te nippen.

Van het ene kwam het andere en al vlug begonnen Rita en ikzelf te reizen naar diverse wijnstreken om er de finesses van het product en de streken te ontdekken. Bordeaux, Bourgogne, Elzas … bezoeken aan gerenommeerde kastelen en domeinen waaronder Mouton Rotschild, Clos de Vougeot, Yquem, … Alles kwam aan bod. Een bibliotheek aan wijnboeken werd verslonden al ware het een kelder vol open flessen. De passie werd uiteindelijk een beroep. Na een carrière in de modewereld werd in 1997 een sluimerende droom werkelijkheid en volgden wij ons hart. Wijnen Jos Appermont werd een heuglijk feit en een vaste waarde.

Voor het opbouwen van de zaak gingen we uit van een aantal principes.

  • - We zouden ons gamma samenstellen met wijnen die we ook voor ons zelf zouden kopen. 
  • - Grote namen zijn ok, maar de verhouding prijs/kwaliteit primeert. 
  • - We delen onze passie met onze klanten. 
  • - We gaan er prat op om gepast advies te geven. 


Dit resulteerde in een assortiment met wijnparels uit de ganse wereld en een constant vernieuwend aanbod van verrassende wijnen. Geleidelijk aan verkregen we een fijn netwerk van trouwe klanten, die we zijn gaan beschouwen als onze wijnvrienden. Tot op de dag van vandaag blijven we nieuwe klanten aantrekken dankzij deze principes.

We zijn en blijven puur en “down to earth”. Wij gaan naar de essentie, de passie, de wijn op zich en de mensen waarmee we hem delen.
Ga je mee met ons? Van harte welkom!