LOMOND - Sugarbush - Sauvignon Blanc, 75cl.

€ 21,75

Omschrijving

Het wijnhuis Lomond bottelde zijn eerste wijn in 2005 en is één van de interessantste Zuid-Afrikaanse nieuwkomers van de afgelopen jaren. Het bedrijf, met ongeveer 110 hectare wijngaarden, staat model voor de revolutionaire ontwikkelingen in Zuid-Afrika. De wijngaarden liggen in Cape Agulhas, één van de meest groeiende wijngebieden in Zuid-Afrika. 

In het uiterste zuiden, onder Kaapstad, ten westen van Walker Bay, daar waar de Indische en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten, groeien de druiven voor de Lomond-wijnen. In dit nationale park met zijn enorme biodiversiteit profiteert de wijnstok van verschillende bodems wat leidt tot wijnen met unieke aroma’s. Dankzij de koele winden vanuit de zee genieten de druiven van een lang groeiseizoen waardoor de aroma’s, zuren en suikers zich geleidelijk ontwikkelen. Hierdoor hebben de Lomond-wijnen een uitzonderlijke frisheid en levendigheid. Icoonwijnen zijn de prachtige Sauvignons; intens, fris en uitgebalanceerd.
Degustatieverslag

Sauvignon Blanc op zijn best! Sappig en verfrissend met een zachte, opwekkende afdronk. In de neus rabarber, kruisbes en het tintelfrisse van peterselie en limoengras. In de smaak worden de geurige aroma's aangevuld met ingetogen tonen van exotisch fruit en het spannende bittertje van zoete grapefruit. 

Rijk aperitief, bij verfijnde amuses en sushi. Schaal- en schelpdieren: kreeft, oesters. Vis: salades met vis, viscarpaccio met groene kruiden. Pasta met vis, paella, goed gevulde vissoep. Salades met kip of ander gevogelte.

Jaartal
-
Inhoud
75 cl.
Land
Zuid-Afrika
Regio
Cape Agulhas
AOC
-
Druif
Sauvignon Blanc