LOMOND - Sauvignon Blanc- Sémillon - Viognier, 75cl.

€ 13,50

Omschrijving

Het wijnhuis Lomond bottelde zijn eerste wijn in 2005 en is één van de interessantste Zuid-Afrikaanse nieuwkomers van de afgelopen jaren. Het bedrijf, met ongeveer 110 hectare wijngaarden, staat model voor de revolutionaire ontwikkelingen in Zuid-Afrika. De wijngaarden liggen in Cape Agulhas, één van de meest groeiende wijngebieden in Zuid-Afrika. 

In het uiterste zuiden, onder Kaapstad, ten westen van Walker Bay, daar waar de Indische en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten, groeien de druiven voor de Lomond-wijnen. In dit nationale park met zijn enorme biodiversiteit profiteert de wijnstok van verschillende bodems wat leidt tot wijnen met unieke aroma’s. Dankzij de koele winden vanuit de zee genieten de druiven van een lang groeiseizoen waardoor de aroma’s, zuren en suikers zich geleidelijk ontwikkelen. Hierdoor hebben de Lomond-wijnen een uitzonderlijke frisheid en levendigheid. Icoonwijnen zijn de prachtige Sauvignons; intens, fris en uitgebalanceerd.
Degustatieverslag

Kruisbessen en tropisch fruit met een vleugje citrus en kruiden domineren het bouquet, in de smaak aangevuld met pittige zuren die zorgen voor een heerlijke, frisse afdronk. Heerlijk als aperitief en perfect te combineren met charcuterie, salades en vis.

Jaartal
-
Inhoud
75 cl.
Land
Zuid-Afrika
Regio
Cape Agulhas
AOC
-
Druif
Sauvignon Blanc, Sémillon, Viognier