LOMOND - Syrah - South Africa, 75cl.

€ 15,65

Omschrijving

Het wijnhuis Lomond bottelde zijn eerste wijn in 2005 en is één van de interessantste Zuid-Afrikaanse nieuwkomers van de afgelopen jaren. Het bedrijf, met ongeveer 110 hectare wijngaarden, staat model voor de revolutionaire ontwikkelingen in Zuid-Afrika. De wijngaarden liggen in Cape Agulhas, één van de meest groeiende wijngebieden in Zuid-Afrika. 

In het uiterste zuiden, onder Kaapstad, ten westen van Walker Bay, daar waar de Indische en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten, groeien de druiven voor de Lomond-wijnen. In dit nationale park met zijn enorme biodiversiteit profiteert de wijnstok van verschillende bodems wat leidt tot wijnen met unieke aroma’s. Dankzij de koele winden vanuit de zee genieten de druiven van een lang groeiseizoen waardoor de aroma’s, zuren en suikers zich geleidelijk ontwikkelen. Hierdoor hebben de Lomond-wijnen een uitzonderlijke frisheid en levendigheid. Icoonwijnen zijn de prachtige Sauvignons; intens, fris en uitgebalanceerd.
Degustatieverslag

Donker van tint en donker van aroma. Een verrukkelijke, evenwichtige Syrah waarin fruit, kruidigheid, elegantie en kracht voorbeeldig worden gecombineerd. In de neus vallen aroma's van witte peper, braam, framboos en bloesem op. De smaak is fruitig, op een verfijnde manier kruidig, vol en zacht met een lange, verfrissende afdronk.

Lekker bij allerlei soorten van de grill en barbecue, stoofschotels met vlees en/of beetgare groenten. Wild: gestoofde eend, gevulde kalkoen, konijn met bosbessen.

Jaartal
-
Inhoud
75 cl.
Land
Zuid-Afrika
Regio
Cape Agulhas
AOC
-
Druif
Syrah