LAGAR DE CERVERA - Albariño - DO Rias Baixas, 75cl.

19,95 €

Omschrijving

Grupo La Rioja Alta weet met meer dan 125 jaar kennis en ervaring op de teller hun klassieke stijl moeiteloos te verweven met moderne technologie, om jaar na jaar een ongekende kwaliteit neer te zetten. Dit prestigieuze wijnhuis is dan ook een van de grootse en internationaal meest bekende van de populaire Rioja wijnstreek. 

Grupo La Rioja Alta gaat uiterst omzichtig om met de 660 hectare wijngaarden die ze verbouwt. Alleen de beste druiven, waaronder Tempranillo, Graciano, Garnacha en Mazuelo, halen uiteindelijk de fles. Wat in het geval van dit wijnhuis al wat wil zeggen, want de productie wordt sowieso tot 5.000 kilo druiven per hectare beperkt om de kwaliteit van de vruchten te bewaken. Het rijpen van de wijnen gebeurt in eiken vaten die in eigen huis op ambachtelijke wijze gemaakt worden uit Amerikaans hout. Elke zes maanden worden de vaten traditioneel ‘overgestoken’ bij kaarslicht. Hierdoor wordt sediment op een natuurlijke wijze verwijderd, wat de ontwikkeling van de wijn een mooi duwtje in de rug geeft. In de laatste fase rijpt de wijn verder op de fles en bereikt hij zijn volle potentie. En dan is het kunstwerk klaar voor de handtekening van de meester.

De handtekening van de meester is in het geval van Grupo La Rioja Alta het etiket van een van haar 4 wineries: La Rioja Alta, Torre de Oña, Lagar de Cervera en Aster. Uit de eerste drie hebben we een knappe selectie gemaakt die je ook in ons aanbod kan terugvinden.
Degustatieverslag

Strogeel met groene tinten; zeer helder. Zeer intense neus, met aroma's van citroenschil, gecombineerd met toetsen van steenfruit zoals abrikoos en de typische aroma's van albariño: rijp wit fruit, appel en peer. Frisse opening, met een geweldige structuur en body in de mond. De frisheid en citrusaroma's zijn opnieuw aanwezig in de afdronk. Lekker bij alle soorten voorgerechten. Past ook bij zeevruchten, salades, gerechten met vis en rijst, gevogelte en verse kaas. De perfecte keuze voor sushi en sashimi.

Jaartal
No
Inhoud
75 cl.
Land
Spanje
Regio
Rias Baixas
AOC
DO
Druif
Albariño