VIÑA ARANA - Gran Reserva 2014 - La Rioja Alta, 75cl. Een nieuwe Gran Reserva-stijl. Frisheid, intensiteit en rijpingspotentieel.

€ 38,95

Omschrijving

Grupo La Rioja Alta weet met meer dan 125 jaar kennis en ervaring op de teller hun klassieke stijl moeiteloos te verweven met moderne technologie, om jaar na jaar een ongekende kwaliteit neer te zetten. Dit prestigieuze wijnhuis is dan ook een van de grootse en internationaal meest bekende van de populaire Rioja wijnstreek. 

Grupo La Rioja Alta gaat uiterst omzichtig om met de 660 hectare wijngaarden die ze verbouwt. Alleen de beste druiven, waaronder Tempranillo, Graciano, Garnacha en Mazuelo, halen uiteindelijk de fles. Wat in het geval van dit wijnhuis al wat wil zeggen, want de productie wordt sowieso tot 5.000 kilo druiven per hectare beperkt om de kwaliteit van de vruchten te bewaken. Het rijpen van de wijnen gebeurt in eiken vaten die in eigen huis op ambachtelijke wijze gemaakt worden uit Amerikaans hout. Elke zes maanden worden de vaten traditioneel ‘overgestoken’ bij kaarslicht. Hierdoor wordt sediment op een natuurlijke wijze verwijderd, wat de ontwikkeling van de wijn een mooi duwtje in de rug geeft. In de laatste fase rijpt de wijn verder op de fles en bereikt hij zijn volle potentie. En dan is het kunstwerk klaar voor de handtekening van de meester.

De handtekening van de meester is in het geval van Grupo La Rioja Alta het etiket van een van haar 4 wineries: La Rioja Alta, Torre de Oña, Lagar de Cervera en Aster. Uit de eerste drie hebben we een knappe selectie gemaakt die je ook in ons aanbod kan terugvinden.
Degustatieverslag

Levendig, helder, middelmatig diep, granaatrood met een beginnende roze rand. Intense aroma's met uitstekende toetsen van rode bessen, frambozen, wilde bramen en rijpe pruimen waardoor een complex boeket ontstaat samen met de balsamische accenten van het vat: vanille, kruidnagel, koffie, karamel en brioche. Zeer smakelijk in de mond, waarbij de kenmerkende klassieke textuur van het merk tot uiting komt. Fris, levendig en evenwichtig, met aangename zoete tannines. Doordat de wijn lang op fles wordt gerijpt, worden we beloond met een grote complexiteit en elegantie die typerend is voor deze stijl van Rioja-wijnen. Bijzonder aan te bevelen bij alle soorten vlees, stoofpotjes, gekruide vis en desserts met chocolade of rode bessen. Ideaal om te drinken na het eten.

Jaartal
-
Inhoud
75 cl.
Land
Spanje
Regio
Rioja
AOC
DO
Druif
Graciano, Tempranillo