VIÑA ALBERDI - Reserva - La Rioja Alta, 75cl. Een wijn met een fris en jong karakter.

€ 21,95

Omschrijving

Grupo La Rioja Alta weet met meer dan 125 jaar kennis en ervaring op de teller hun klassieke stijl moeiteloos te verweven met moderne technologie, om jaar na jaar een ongekende kwaliteit neer te zetten. Dit prestigieuze wijnhuis is dan ook een van de grootse en internationaal meest bekende van de populaire Rioja wijnstreek. 

Grupo La Rioja Alta gaat uiterst omzichtig om met de 660 hectare wijngaarden die ze verbouwt. Alleen de beste druiven, waaronder Tempranillo, Graciano, Garnacha en Mazuelo, halen uiteindelijk de fles. Wat in het geval van dit wijnhuis al wat wil zeggen, want de productie wordt sowieso tot 5.000 kilo druiven per hectare beperkt om de kwaliteit van de vruchten te bewaken. Het rijpen van de wijnen gebeurt in eiken vaten die in eigen huis op ambachtelijke wijze gemaakt worden uit Amerikaans hout. Elke zes maanden worden de vaten traditioneel ‘overgestoken’ bij kaarslicht. Hierdoor wordt sediment op een natuurlijke wijze verwijderd, wat de ontwikkeling van de wijn een mooi duwtje in de rug geeft. In de laatste fase rijpt de wijn verder op de fles en bereikt hij zijn volle potentie. En dan is het kunstwerk klaar voor de handtekening van de meester.

De handtekening van de meester is in het geval van Grupo La Rioja Alta het etiket van een van haar 4 wineries: La Rioja Alta, Torre de Oña, Lagar de Cervera en Aster. Uit de eerste drie hebben we een knappe selectie gemaakt die je ook in ons aanbod kan terugvinden.
Degustatieverslag

intens, middelhoge diepte, robijnrood. Zuiver en helder. In de neus merkt u vooral rood fruit (framboos, wilde aardbei en pruim), dat vervolgens plaats maakt voor impressies van vanille, nootmuskaat, karamel en cederhout, door de rijping in vaten. Smaakvol, evenwichtig en zeer fris, met zachte, aangename tannines. Harmonieuze, evenwichtige afdronk, met een aangename frisheid in de finale die u uitnodigt om te blijven genieten van deze nieuwe vintage. De Viña Alberdi onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid op het gebied van foodpairing. Hij past bij voorgerechten, snacks, barbecue, rijst, pasta en romige gerechten. Ook bij licht gegrild vlees en vis is hij erg lekker.

Jaartal
-
Inhoud
75 cl.
Land
Spanje
Regio
Rioja
AOC
DO
Druif
Tempranillo